تاریخ امروز:آوریل 28, 2024

کالری کنجد چقدر است؟ چگونه کالری کنجد را بسوزانیم؟

کالری کنجد چقدر است؟ 52Kcal
مقدار: 1 قاشق غذاخوری
کالری: 52 kcal
چربی: 4.5 g
کربوهیدرات: 2.1 g
پروتئین: 1.6 g
میخوای هر غذایی که دوست داری، بخوری و بازم لاغر شی؟🤩
همین الان اپلیکیشن مینت رو نصب کن تا بتونی ماهی ۵ کیلوگرم بدون محدودیت غذایی، کم کنی💪

از دانه های ریز و سرشار از روغن کنجد نباید به همین سادگی غافل شد. کالری کنجد چندان چشمگیر نیست که در کنار ارزش غذایی بالا و فواید بی شمار برای سلامت بدن، یک گزینه عالی فاقد نگرانی درمورد کالری آجیل است.

عوام صدها سال است که از دانه های کنجد برای درمان استفاده میکنند که برای سلامت قلب، دیابت و التهابات مفصلی کارآمد است. البته ناگفته نماند که برای دریافت کالری کنجد و بهره مندی بیشتر از فواید خوراکی آن لازم است مقدار مشخصی را نوش جان کنید؛ یک کف دست در روز.

فواید خوراکی چشمگیر و کالری کنجد

اگر قصد دارید این دانه روغنی خوشمزه را برای تزئین بشقاب سالاد رژیمی خود استفاده کنید، ادامه این مقاله میتواند راهنمایی خوبی برای شما باشد:

منبع مفید فیبر

3 قاشق غذاخوری کنجد بدون پوسته 5/3 گرم فیبر دارد که 12% نیاز مصرفی روزانه را تأمین میکند. باتوجه به اینکه مصرف فیبر در آمریکا نصف دریافتی روزانه است، خوردن منظم این دانه گیاهی به افزایش دریافتی فیبر مورد نیاز بدنتان کمک میکند.

تجربه یبوست در رژیم دارید؟! فیبر مورد نیاز برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش را با خوردن کنجد دریافت کنید تا این نگرانی برطرف شود.

همانطور که در مقالات فراوان درمورد تأثیر فیبر بر بهبود فعالیت گوارش توضیح دادیم. همچنین باید اضافه کنیم که در آزمایش های تأیید شده به تأثیر فیبر در کاهش خطر بیماری های قلبی، انواع سرطان، چاقی و دیابت نوع 2 هم اشاره میکند.

کالری کنجد و پروتئین گیاهی

این دانه گیاهی کالری کمی دارد و در عوض منبع خوبی از پروتئین، از نوع گیاهی، است. هر سه قاشق غذاخوری کنجد، 5 گرم پروتئین تولید میکند. ناگفته نماند برای افزایش دریافتی پروتئین و کالری کنجد از نوع بدون پوست و برشته آن در رژیم های پر پروتئین استفاده می شود.

کالری کنجد در توپهای انرژی زا

توپهای انرژی زای کنجدی از جمله آیتمهای پرطرفدار برای دنبال کنندگان رژیم های لاغری هستند.

مهم: فرایند بدون پوست و برشته کردن کنجد میزان اکزالات و فیتات را کاهش میدهد؛ هردو ترکیب مانع هضم و جذب پروتئین به بدن می شوند.

درنظر داشته باشید که پروتئین همیشه برای بدن ضروری است و از ماهیچه های بدن تا هورمون ها به وجود آن نیاز دارند. در کنار پایین بودن کالری کنجد باید اضافه کنیم که میزان لیزین موجود در کنجد پایین است، آمینو اسید ضروری که در بسیاری از محصولات حیوانی وجود ندارد. بااین اوصاف اگر از طرفداران رژیم گیاهخواری هستید یا مایلید رژیم مدیترانه ای خود را با پروتئین های گیاهی رعایت کنید، از حبوباتی با لیزین بالا میل کنید مثل لوبیا چشم بلبلی و نخود.

جالب است بدانید که دانه کنجد منبع خوبی از میتیونین و سیستین است؛ دو آمینو اسید مهم که در حبوبات وجود ندارد.

منبع آنتی اکسیدان

مطالعات انسانی و آزمایش روی حیوانات نشان میدهد که مصرف کالری کنجد نگران کننده نیست و درعوض میزان فعالیت آنتی اکسیدان در خون را افزایش می دهد. لیگنان موجود در دانه کنجد در نقش آنتی اکسیدان عمل میکند که مبارز خوبی در برابر فشار اکسیداتیو- یک واکنش شیمیایی که ممکن است به مرگ سلول های بدن و افزایش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن ختم شود- به شمار می رود.

علاوه بر این، دانه کنجد نوعی از ویتامین E را در خود گنجانده که گاما توکوفرول نام دارد. این نوع آنتی اکسیدان ممکن است یک فاکتور محافظتی دربرابر بیماری های قلبی باشد.

کاهش عوارض آرتریت

آرتریت یا التهاب مفصلی از جمله بیماری هایی است که به ویژه در افراد سالمند یا افرادی که فعالیت بدنی سنگین و غیراصولی دارند شکل میگیرد. مصرف کالری کنجد میتواند عامل بازدارنده دردهای التهابی مفصل زانو باشد.

ناگفه نماند که فاکتورهای زیادی در بروز آرتریت نقش دارند که از جمله آنها التهاب و تخریب اکسیداتیو غضروف و نرم کردن مفاصل است. سسامین Sesamin موجود در دانه کنجد اثرات ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی دارد و ممکن است از غضروف ها محافظت کند. بااین اوصاف اگر در فرایند ورزش دچار آسیب های مشابه می شوید میتوانید با مصرف مداوم و منظم کنجد از آن به عنوان یک محافظت کننده در رژیم لاغری خود بهره ببرید.

جالب است بدانید طی یک مطالعه دو ماهه، افراد مبتلا به التهاب مفصل زانو مصرف پنج قاشق غذاخوری کالری کنجد را در برنامه روزانه خود گنجاندند. در کنار دارو درمانی، آنها تا 63% کاهش درد زانو داشتند که این عدد در مقایسه با 22% کاهش درد در گروه بدون مصرف کنجد بود.

تعادل هورمونی دردوره پساقاعدگی

کنجد حاوی فیتواستروژن است؛ ترکیب گیاهی که عملکردی شبیه به هورمون استروژن دارد. بااین اوصاف دانه کنجد برای زنانی که تجربه افت سطح استروژن را در دوره پساقاعدگی (یائسگی) دارند مناسب است. این ترکیب ممکن است گزینه خوبی دربرابر گرگفتگی و نشانه های افت استروژن در این دوره باشد.

نکته: سرطان پستان یکی از بیماری های شایع در دوران پساقاعدگی است. البته در این مورد لازم است مطالعات بیشتری انجام شود ولی مصرف کالری کنجد میتواند تأثیر مثبتی بر پیشگیری از بروز سرطان داشته باشد.

چگونه کالری کنجد را بسوزانم؟

یک قاشق غذاخوری کنجد میزان کالری اندکی دارد و با انجام:

دویدن: 4 دقیقه

پیاده ری: 12 دقیقه

دوچرخه سواری: 6 دقیقه

میتوانید کالری کنجد را بسوزانید.

منبع: nutritionix، healthline