تاریخ امروز:آوریل 26, 2024

کالری یک عدد موز چقدر است؟ کالری موز نارس کمتر است یا رسیده؟

کالری موز چقدر است؟ 105Kcal
مقدار: 1 عدد
کالری: 105 kcal
چربی: 0.4 g
کربوهیدرات: 27 g
پروتئین: 1.3 g

شما برای لاغری یا حفظ تناسب اندام چطور وارد عمل می شوید؟ شاید بهتر باشد پیش از مطالعه این مقاله، برای دانلود رایگان اپلیکیشن مینت دست به کار شوید و در بخش تناسب اندام برنامه، ضمن تعیین اینکه قصد دارید چه هدفی را دنبال کنید، کالری موز را متناسب با هدف خود تنظیم کنید.

تنظبم کالری موز برای تناسب اندام و لاغری

تنظبم کالری موز برای تناسب اندام و لاغری

با کلیک روی دکمه زیر امکان دسترسی به اپلیکیشن مینت را خواهید داشت. همچنین با ورود به بخش « به تناسب اندام برسم» و « ثبت کالری» میتوانید متناسب با رژیم کالری شماری، کالری موز را وارد و متناسب با مقداری که میخواهید، کالری شماری کنید.

دانلود اپلیکیشن

" کالری یک عدد موز چقدر است؟" آیا موز برای کاهش وزن مناسب است؟ چه نوع موزی را باید مصرف کنیم؟ موز رسیده یا نارس؟ از موز می توان به عنوان رفیق روزهای سخت نیز یاد کرد! هر زمان که گرسنه هستید، چیزی برای خوردن در دسترس ندارید، فشارتان افتاده است و یا هوس شیرینی کرده اید، موز به کمکتان می آید. موز با اینکه میوه شیرینی به حساب می آید کالری به نسبت کمی دارد. کافیست کالری موز را به کالری انار مقایسه کنید. جالب است که بدانید کالری موز حدودا نصف انار است! (احتمالا فکرش را هم نمی کردید). در این مقاله سعی می کنیم به سوال " کالری موز چقدر است؟" پاسخ کاملی بدهیم و برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله کالری میوه را مطالعه کنید.

از هر رژیمی هم که پیروی کنید احتمالا موز را داخل برنامه غذاییتان اضافه کرده است. کار به جایی رسیده است که موز رژیم مخصوص به خود را دارد و در آن ادعا دارد که به کمک این برنامه غذایی کاهش وزن زیادی را تجربه خواهید کرد. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با این برنامه غذایی، مقاله رژیم موز را مطالعه کنید.

ارزش غذایی موز چقدر است؟

خوب است بدانید که هر صدگرم موز این میزان ریزمغذی ها را در خود نهفته است:

  • آب: 91/74 گرم
  • فیبر: 60/2 گرم
  • قند: 23/12 گرم
  • کلسترول: 00/0 میلی گرم
  • ویتامین A: 00/3 میکروگرم
  • ویتامین D: 00/0 میکروگرم
  • ویتامین E: 10/0 میلی گرم
  • ویتامین K: 50/0 میکروگرم
  • ویتامین C: 70/8 میلی گرم
  • ویتامین B1 ( تیامین): 03/0 میلی گرم
  • ویتامین B2 (ریبوفلاوین): 07/0 میلی گرم
  • ویتامین B3 (نیاسین): 67/0 میلی گرم
  • ویتامین B4 (کولین): 80/9 میلی گرم
  • ویتامین B5 (پانتوتنیک اسید): 33/0 میلی گرم
  • ویتامین B6: 37/0 میلی گرم
  • ویتامین B9 (فولات): 00/20 میکروگرم
  • ویتامین B12: 00/0 میلی گرم
  • کلسیم: 00/5 میلی گرم
  • آهن: 26/0 میلی گرم
  • منیزیم: 00/27 میلی گرم
  • فسفر: 00/22 میلی گرم
  • پتاسیم: 00/358 میلی گرم
  • سدیم: 00/1 میلی گرم
  • روی: 15/0 میلی گرم
  • مس: 08/0 میلی گرم
  • منگنز: 27/0 میلی گرم
  • سلنیم: 00/1 میکروگرم

خوردن موز چه فوایدی دارد؟

این میوه استوایی سرشار از پتاسیم است و به میزان مناسبی پروتئین و فیبر دارد. اگر از بابت کالری موز مطمئن شده‌اید پیشنهاد می‌کنیم ادامه مقاله را بخوانید:

ساختمان مرکز داده‌های غذایی و کشاورزی آمریکا اطلاعات غذایی کاملی در مورد این میوه منتشر کرده است که مربوط به سالهای 2015-2020 میلادی در این کشور می‌شود. البته داده‌های به دست آمده برای بزرگسالان است ولی مقدار تقریبی آن از یک شخص به شخص دیگر و همچنین جنسیت فرد متفاوت است.

خوراکی مناسب برای فشار خون

کالری موز را با تأثیر آن بر فشار خون مقایسه کنید

موز، میوه ای عالی برای کنترل فشار خون است.

انجمن قلب آمریکا مردم را ترغیب می‌کند تا نمک یا سدیم کمتری مصرف کنند و در عوض مواد غذایی حاوی پتاسیم را بیشتر درنظر بگیرند. خوب است بدانید که پتاسیم کمک خوبی به فشار خون و کاهش فشار بر سیستم قلبی عروقی می‌کند.

یک موز متوسط تقریباً 9% نیاز روزانه فرد به پتاسیم را تأمین می‌کند.

موز و مقابله با آسم

مطالعه‌ای که در سال 2007 انجام شد نشان داد که خوردن موز باعث پیشگیری از خس خس سینه در کودکان مبتلا به آسم می‌شود. درواقع ترکیب پتاسیم و آنتی اکسیدان در موز چنین تأثیری دارد. هرچند هنوز پژوهش‌های بیشتری در این مورد انجام نشده است.

رابطه سرطان و موز

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده‌اند که لکتین lectin، نوعی پروتئین که در موز وجود دارد، یک فاکتور پیشگیری کننده دربرابر رشد سلول‌های سرطانی است.

باوجود اینکه کالری موز ناچیز است ولی فاکتور لکتین این میوه مثل یک آنتی اکسیدان قوی عمل می‌کند. همانطور که بالاتر برایتان نوشتیم، آنتی اکسیدان ها مولوکول های خطرساز معروف به رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برند. با رشد بیشتر رادیکال‌های آزاد، تخریب سلولی اتفاق می افتد که در نهایت منجر به سرطان خواهد شد.

پژوهش‌ها در سال 2004 نشان داد که کودکان با خوردن موز، آب پرتقال یا هردو، کمتر در معرض سرطان‌های پیش رونده قرار می‌گیرند. این خاصیت به دلیل وجود ویتامین C در میوه است.

موز، دوست قلب‌ها

پتاسیم، فولات و آنتی اکسیدان در کنار ویتامین C از جمله محافظان قلب هستند که جمع خوبی را در میوه موز تشکیل داده‌اند! در مطالعه‌ای که در سال 2017 انجام شد، به اثر خوراکی موز بر کاهش خطربیماری های قلبی- عروقی اشاره شد. البته افرادی که از رژیم فیبر در برنامه غذایی خود استفاده می‌کنند در مقایسه با افراد کم مصرف، بیشتر از این ویژگی بهره می‌برند.

موز برای افراد دیابتی

به تشویق انجمن دیابت آمریکا، خوردن موز و سایر میوه‌های پرفیبر گزینه‌ای عالی برای کنترل قند خون است. نتیجه گیری‌ها در پژوهش سال 2018 نشان داد که دنبال کردن یک رژیم پرفیبر باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم و احتمال کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت می‌شود.

موز بخورید تا پوست سالمی داشته باشید!

یک موز متوسط تقریبا 13% نیاز مصرفی روزانه به منگنز را تأمین میکند. خوب است بدانید که منگنز باعث کلاژن سازی می شود و از پوست شما در برابر رادیکال های آزاد که کشنده های سلول های بدن هستند، محافظت میکند.

مناسب برای دستگاه گوارش و مشکلات گوارشی

یک موز متوسط حدود 10-12 % نیاز مصرفی روزانه بدن را به فیبر تأمین میکند. دفتر تقویت سلامت سنگاپور توصیه میکند که دریافتی فیبر در روز برای زنان 20گرم و برای مردان 26 گرم باشد.

ناگفته نماند که فیبرهای محلول و غیرمحلول در آب نقش مهمی در سلامتی شما دارند. فیبرهای محلول در آب کمک میکنند تا سطح قند خون شما کنترل شود و مشکلات چاقی از جمله کلسترول بالای خون به سراغتان نیاید.

فیبر غیرمحلول در آب حجم مدفوع را بیشتر و بافت آن را نرم میکند بنابراین اگر در روزهای رژیم لاغری دچار یبوست شدید، میتوانید با مصرف منظم موز و همه انواع میوه ها، به بهتر شدن حرکت روده هایتان کمک کنید. فیبر غیرمحلول در آب از دستگاه گوارش شما دربرابر باکتری های مضر روده محافظت میکند.

موزی که تازه چیده شده باشد در روده کوچک هضم نمی شود ( نشاسته مقاوم) و وارد روده بزرگ خواهد شد. بنابراین با خوردن این نوع موز میتوانید وزن خود را کنترل کنید و مدت طولانی تری سیر بمانید.

با مصرف موز در رژیم غذایی مشکلات گوارشی زیر را تجربه نخواهید کرد:

◄ یبوست

◄ سوزش و زخم معده

با توجه با کالری موز، این میوه چقدر به کاهش وزن کمک می کند؟

پاسخ این سوال در نگاه اول، یک کلمه است. " هیچی"! بله درست است، موز به تنهایی هیچ کمکی در کاهش وزن نمی کند. شما باید مصرف موز را در برنامه غذایی روزانه در نظر بگیرید و کالری روزانه تان را بر اساس آن تنظیم کنید. اینکه هر روز کلی موز مصرف کنید و در کنار آن ناهار و شام سنگینی و چرب و چیلی مصرف کنید، نه تنها لاغر نمی شوید، بلکه افزایش وزن نیز خواهید داشت. موز زمانی در کاهش وزن موثر است که آن را به عنوان میان وعده در نظر گرفته اید و مصرف آن باعث شود که وعده اصلی را کمتر مصرف کنید و در مجموع روزانه کالری دریافتی کمتری داشته باشید.

راهنمای کالری موز

راهنمای کالری موز

موز سرشار از فیبر بوده که این فیبر همانطور که در رژیم فیبر توضیح دادیم، احساس سیری بیشتری به شما می دهد و باعث می شود که ولع غذایی نداشته باشید و غذای کمتری مصرف کنید. جالب است بدانید که مصرف یک عدد موز، ده درصد میزان فیبر روزانه ای که بدنتان نیاز دارد را تامین می کند.

البته شاید دلتان بخواهد یک بار هم رژیم موز را امتحان کنید یا واقعیت را بهتر درک کنید!

چگونه کالری موز را بسوزانم؟

برای سوزاندن کالری یک عدد موز میتوانید یکی از ورزش های زیر را انجام دهید:

پیاده روی (3 متر در ساعت): 28 دقیقه

دویدن ( 6 متر در ساعت): 10 دقیقه

دوچرخه سواری ( 10 متر در ساعت): 15 دقیقه

سخن پایانی: موز سبز (نارس) یا موز رسیده؟

" کالری یک عدد موز سبز چقدر است؟" موزهای نارس که عمدتا به رنگ سبز تماسل بیشتری دارند، فیبر بیشتر و قند کمتر و در نتیجه کالری کمتری در مقایسه با موز رسیده دارند. بنابراین چنانچه می خواهید کالری کمتری از موز دریافت کنید، بهتر به سراغ موز های کمتر رسیده و در صورت امکان سبز رنگ بروید.

چنانچه در طول رژیم با مشکلات گوارشی نیز رو به رو شدید، مصرف موز می تواند انتخاب مناسبی باشد. موز سرشار از پتاسیم بوده که برای رفع یبوست در رژیم و همچنین اسهال، بسیار موثر است.

منبع: healthline، fda، healthxchange