تاریخ امروز:آوریل 27, 2024
نکاتی درمورد مصرف قرص متفورمین برای لاغری

آیا مصرف قرص متفورمین برای لاغری مفید است؟

Rate this post

کاهش وزن برای افراد درگیر اضافه وزن یکی از بایدهاست که درصورت نادیده گرفتن آن مشکلات زیادی، از جمله دیابت، گریبانگیرشان خواهد شد. شاید برای یک فرد عادی درگیر چاقی یا اضافه وزن، روش های کاهش وزن، بدون دارو وجود باشد. ولی برای افراد دیابتی قرص متفورمین برای لاغری یک روش درمانی مفید و اثرگذار خواهد بود و به عنوان اولین گزینه های کاهش وزن تجویز می شود. اما آیا قرص متفورمین فقط برای بیماران دیابتی تجویز می شود؟ آیا میتوان روی تاثیر آن به عنوان داروی کاهش وزن در افراد عادی هم حساب کرد؟

میخوای هر غذایی که دوست داری، بخوری و بازم لاغر شی؟🤩
همین الان اپلیکیشن مینت رو نصب کن تا بتونی ماهی ۵ کیلوگرم بدون محدودیت غذایی، کم کنی💪

ایا قرص متفورمین برای لاغری خوب است؟

چطور است با یک توضیح کوتاه درمورد یکی از شناخته شده ترین داروها شروع کنیم؟

متفورمین Metformin یکی از پرمصرف ترین داروها برای افراد مبتلا به دیابت است که به افراد مبتلا برای کنترل این بیماری کمک میکند. پژوهش ها نشان می دهد که این قرص در بعضی افراد باعث کاهش وزن می شود که البته در مورد این ادعا به مطالعات بیشتری نیاز داریم.

درواقع قرص متفورمین یکی از اولین گزینه های درمانی برای افراد با دیابت نوع 2 است تا بدن بتواند سطح گلوکز خون را کنترل کند. اگرچه به عنوان داروی کاهش وزن off labels نمیتوان این دارو را درنظر گرفت، ولی تا زمان تایید تاثیر متفورمین برای لاغری از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا FDA، ما به مطالعات بیشتری برای نقش نسبتا جدی آن بر کاهش وزن نیاز داریم.

متفورمین و لاغری

در سال 1998 یک مطالعه 24 هفته ای با شرکت افراد دیابتی انجام شد که دوره درمان خود را با این قرص سپری میکردند. آنها توانستند تا هشت کیلو کاهش وزن داشته باشند که این اتفاق به دلیل کاهش کالری گیری در طول روز بود. در یک آزمایش بسیار بزرگتر با شرکت بیش از 4 هزار فرد مبتلا به دیابت نوع 2، مشخص شد که مصرف قرص متفورمین با کاهش وزن 2.4 کیلوگرمی در یک بازه زمانی چهار ساله همراه بود.

شاید برایتان تااینجا جالب بوده باشد که چطور یک دارو با هدف درمان بیماری میتواند به کاهش وزن هم کمک کند. چند روش وجود دارد که باعث اثرگذاری متفورمین بر کاهش وزن می شود؛ با مصرف این دارو اشتهای کمتری برای غذاخوردن پیدا میکنید. چون متفورمین باعث کاهش حساسیت به هورمونی مثل انسولین و لپتین می شود. هورمون لپتین مسئول سیگنال رسانی رفع گرسنگی است و با ترشح آن یعنی شما سیر هستید و نیازی به خوردن غذای بیشتری ندارید. پس اگر بدن شما به این هورمون حساسیت نشان بدهد درنتیجه شما کمتر گرسنه خواهید شد.

علاوه بر این مطالعات می گویند که متفورمین ممکن است به افزایش ترشح هورمون جی ال پی 1 GLP1 منجر شود؛ این هورمون جلوی اشتهای شما را میگیرد و باعث کاهش وزن می شود. درواقع داروی آگونیست دریافت کننده GLP1 که این هورمون را هدف قرار میدهد مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا برای درمان چاقی و همچنین دیابت نوع است. بنابراین آن دسته از افرادی که رژیم بدون قند را دنبال میکنند لازم است درمورد مصرف بعضی داروها از جمله قرص متفورمین برای لاغری هم با پزشک مشورت کنند.

درصورت مصرف متفورمین برای لاغری حتما رژیم غذایی سالمی را هم رعایت کنید.

درصورت مصرف متفورمین برای لاغری حتما رژیم غذایی سالمی را هم رعایت کنید.

خوب است بدانید که این قرص احتمالا با کاهش مقدار چربی احشایی (چربی پنهان در اعماق شکم) در کبد و بافت های ماهیچه ای به کاهش وزن کمک میکند؛ چربی احشایی در اندام شکمی ذخیره و بسیاری از ارگان های داخلی بدن را شامل می شود که کبد، معده و روده ها از جمله آنهاست.

این نوع چربی همچنین عضلات قلب را هم دربر میگیرد. چربی احشایی در مقایسه با چربی زیرجلدی خطر بیشتری برای سلامتی شما دارد. چون با خطر افزایش مشکلات قلبی مثل بیماری قلبی همراه است.

عوارض قرص متفورمین برای لاغری

شاید کاهش وزن از جمله عوارض مصرف این دارو باشد! اما به طور کلی متفورمین داروی بی خطری است و فقط عوارض شایعی مثل استفراغ، حالت تهوع و اسهال به سراغ فرد می آید. اگر این علائم را تجربه کنید، بدن شما فرمان خوردن غذای کمتر و در نتیجه کاهش وزن را صادر میکند.

آیا متفورمین فقط به عنوان داروی لاغری تجویز می شود؟

چه بخواهید از روش های طبیعی و گیاهی برای لاغری کمک بگیرید چه به سراغ جراحی برای کاهش وزن بروید، لازم است ابتدا با پزشک مشورت کنید. این موضوع درمورد مصرف قرص متفورمین برای کاهش وزن هم تایید می شود. تایید پزشک برای اینکه متفورمین را کنار رژیم لاغری تان مصرف کنید لازم است.

ازآنجاییکه عوارض لاغرکننده بودن این قرص باعث ناسازگاری در بدن می شود، سازمان غذا و داروی آمریکا مصرف آن را به عنوان یک روش درمانی مناسب برای کاهش وزن تایید نکرده است. البته پزشکان، درصورت اثرگذار بودن مصرف، همچنان این دارو را برای کاهش وزن تجویز میکنند.

مصرف غیردرمانی متفورمین بین آن دسته از افرادی که خطر مشکلات متابولیکی سلامت آنها را تهدید میکند( پیش دیابت) رایج است.

دز و زمان مصرف قرص متفورمین برای لاغری

افرادی‌که این دارو را به قصد کم کردن وزن مصرف می‌کنند، اول لازم است که با پزشک مشورت کنند تا دز و روش مصرف دارو مشخص شود. این دارو را ۲ تا ۳ بار در روز، به همراه وعده‌های غذایی مصرف کنید. فراموش نکنید که به هیچ‌وجه در مصرف آن نباید زیاده‌روی کنید.

احتمالاً پزشک، تجویز این قرص را از دز پایین شروع می‌‌کند و کم‌کم طی چند هفته مقدار مصرف آن را افزایش ‌می‌دهد. این کار باعث می‌شود تا عوارض جانبیِ این دارو کمتر شود. البته تجویز آن برای تنظیم قند خون است نه کاهش وزن.

بهترین توصیه مینت برای کاهش وزن

متفورمین اصولا به عنوان یک داروی مؤثر در کاهش گلوکز خون تایید شده است. ولی نباید روی متفورمین برای لاغرشدن حساب کنید. بااین حال، اگر مبتلا به دیابت هستید ، مدیریت وزن مهم ترین کاری است که باید در دوره درمان انجام دهید.

اگر مبتلا به دیابت نیستید، توصیه میکنیم به سراغ روش های طبیعی برای کاهش وزن  یا رعایت یک رژیم غذایی سالم بروید که کمترین عوارض یا عوارض صفر برای سلامتی شما داشته باشد. چون این دارو در اصل برای افراد مبتلا به دیابت تجویز می شود که عوارض مصرف آن ممکن است برای شما آزاردهنده باشد.

سخن پایانی

متفورمین برای لاغری تجویز نمی شود. بلکه کارکرد اصلی آن برای درمان افراد مبتلا به دیابت است. این داروی جهانی با کاهش گلوکز خون باعث کاهش قند خون بالا می شود. بنابراین درصورتیکه قصد دارید متفورمین را برای کاهش وزن مصرف کنید حتما باید از پزشک نسخه، دز و روش مصرف را داشته باشید.

منبع: diatribe

 

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *