تاریخ امروز:آوریل 25, 2024
رژیم ولومتریک

راهنمای رژیم حجمی: کاهش وزن دو کیلو در هفته به کمک رژیم ولومتریک

Rate this post

احتمالا که تا اینجا آمده اید، اضافه وزن دارید و به دنبال انتخاب یک رژیم لاغری مناسب برای کاهش وزن و چربی سوزی هستید. به این نکته توجه کنید که برای لاغر شدن، نیاز به یک رژیم عجیب و غریب ندارید (این انتخاب در بعضی مواقع ممکن است حتی نتیجه عکس داشته باشد) با انتخاب یک رژیم مناسب می توانید در زمان معقولی کاهش وزن اصولی را تجربه کنید. رژیم ولومتریک یا همان رژیم حجمی یکی از رژیم هایی است که در این مسیر می تواند شما را به درستی راهنمایی کند. در معرفی رژیم حجمی همان بس که این در سال 2020 به عنوان دومین رژیم لاغری برتر معرفی شد و همچنین رتبه پنجم را نیز در میان رژیم های غذایی برتر ( نه رژیم لاغری) کسب کرد که معیار این رتبه بندی ها عموما بر اساس ایمنی، پایداری و درصد اثر است. در این مقاله مفصل در رابطه با رژیم ولومتریک صحبت می کنیم.

در رژیم ولومتریک تنها باید یک مسئله مهم را رعایت کنید، با کالری کمتری خود را سیر کنید

بله! همین نکته ساده کافیست تا کاهش وزن را تجربه کنید. با رعایت همین فرمول ساده یعنی کاهش میزان کالری ورودی به بدن و در صورت لزوم افزایش سوخت و ساز بدن ( افزایش میزان کالری سوزی) به راحتی لاغر می شوید و به هیچ کار عجیب غریبی نیاز نخواهید داشت. در رژیم حجمی مواد غذایی را مصرف خواهید کرد که کالری کمی دارند و در کنار آن نیز فیبر و آب زیادی را در خود جای داده اند. در این میان مصرف سوپ، سبزیجات و میوه ها انتخاب های مناسبی هستند و پس از آن انتخاب پروتئین نیز انتخاب هوشمندانه تری نسبت به کربوهیدرات ها است.

رژیم ولومتریک ‌چیست؟

حتما وقتی صحیت از کالری شد، مقداری نا امید شدید و با خود گفتید وااای، کی حال کالری شمردن داره! اما باید بگوییم که در رژیم ولومتریک، خبری از کالری شماری نیست. رژیم ولومتریک، تنها یک رژیم ساده نیست، بلکه یک سبک زندگی است و در این رژیم باید سعی کنید سبک زندگی خود را تغییر دهید. پس نیازی نیست که هر چیزی را میخورید ثبت کنید و آخر شب مدام محاسبات ریاضی داشته باشید! کافیست در رژیم حجمی تمرکز خود را بر روی مواد غذایی کم کالری مانند سبزیجات، پروتئین های کم چرب، میوه ها و غلاتی مانند لوبیا بگذارید.

قوانین رژیم حجمی ‌چیست؟

در رژیم حجمی، همه چیز بنابر سادگی است. برای اینکه کارتان راحت شود، مواد غذایی رژیم حجمی به چهار گروه اصلی تقسیم شده است که باید غذاهای مصرفی خود را ازین 4 گروه انتخاب کنید. اما تمرکز بیشتر را باید بر غذاهای گروه اول و دوم بگذارید. غذاهای گروه سوم به مراتب کمتر و غذاهای گروه چهارم را تا حد امکان باید محدود کنید. خب برویم سراغ این گروه های غذایی:

گروه های غذایی رژیم حجمی

گروه های غذایی رژیم حجمی

  • گروه اول رژیم حجمی (تا می توانید به این گروه توجه کنید)

شیر کم چرب و سوپ هایی که گوشت دارند به همراه سبزیجات بدون نشاسته و میوه هایی که نشاسته ندارند

  • گروه دوم رژیم حجمی

حبوبات و گوشت های کم چرب، سبزیجات و میوه های نشاسته دار، غلات

  • گروه سوم رژیم حجمی (اگه واقعا می خواهید زودتر لاغر شوید، سمت این گروه تا می توانید نروید)

بستنی و کیک و فراورده های شیرین و قند دار، فست فود مانند پیتزا و سیب زمینی سرخ کرده، انواع نان و سس ها

  • گروه چهارم رژیم حجمی (گروه محدود شونده ها)

کراکر، چیپس، آب نبات شکلاتی، کلوچه، آجیل، کره و روغن.

غذاهای این گروه را نمی گوییم ممنوع است، اما بهتر است ممنوع در نظر بگیرید 🙂

آیا رژیم ولومتریک واقعاً موثر است؟

همانطور که گفتیم، کاهش یا افزایش وزن تنها از یک فرمول پیروری می کند که اکثر رژیم های معروف نیز بر اساس همین فرمول پی ریزی شده اند. آن این است که کالری ورودی به بدنتان باید کمتر از کالری خروجی باشد. اگر در هر رژیمی این اتفاق بیفتد، در کنار رعایت برخی دیگر از جزئیات، قطعا کاهش وزن رخ خواهد داد. بنابراین رژیم ولومتریک نیز از این قاعده مستثنی نیست و نخواهد بود.

مزایا و معایب رژیم حجمی

مزایا و معایب رژیم حجمی

مزایا و معایب رژیم حجمی

خب حالا که با کلیات رژیم ولومتریک آشنا شده اید، برویم سراغ معرفی برخی مزایا و معایب این رژیم

مزایا:

  • در این رژیم، برنامه غذایی مشخصی وجود ندارد، بلکه 4 گروه غذایی معرفی شده است که بر اساس اولویت بندی می توانید از غذاهای هر گروه مصرف کنید. ( اولویت با گروه اول و دوم است)
  • با توجه به اینکه برنامه غذایی مشخصی ندارد، به راحتی می توانید غذاهای داخل هر گروه را باهم جابجا کنید. حتی می توانید جابجایی برون گروهی هم داشته باشید. مثلا به جای انتخاب یک کاسه پر ماکارونی، نصف کاسه ماکارونی همراه با سبزیجات مصرف کنید.
  • برخلاف برخی از رژیم ها در رژیم ولومتریک هیچ گروه غذایی حذف نمی شود. در این رژیم می توانید از کربوهیدرات ها و چربی ها نیز مصرف کنید و همیشه در برنامه غذاییتان وجود داشته باشد. هرچند که این رژیم بر مصرف فیبر ها، تاکید ویژه ای دارد.

معایب:

  • درست است که در این رژیم همه گروه های غذایی وجود دارد، اما آن چنان به مصرف آجیل ها و دانه های روغنی تمرکز نکرده است. (به دلیل این است که کالری بالایی دارند و ممکن است شما را از فرایند چربی سوزی خارج کنند) بهتر است پس از مدتی که وزن کم کردید، آجیل ها را هم دوباره به برنامه غذاییتان بازگردانید.

منبع: womenshealthmag

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *