رژیمهای گیاهخواری همواره به دلیل اثرات مفیدی که بر بدن افراد دارند، مورد توجه قرار گرفتهاند. این نوع رژیمهای غذایی سبب بهبود برخی بیماریهای قلبی عروقی و کاهش سطح چربی و فشار خون بدن خواهند شد. با این حال آیا رژیم گیاهخواری برای ورزشکاران مفید است؟ آیا برنامه تغذیه گیاهخواری، پروتئین لازم برای عضلهسازی را به بدن ورزشکاران میرساند؟ در ادامه به بررسی این رژیم نوین و تاثیرات آن بر بدن ورزشکاران میپردازیم.
میخوای هر غذایی که دوست داری، بخوری و بازم لاغر شی؟🤩

آیا رژیم گیاهخواری برای ورزشکاران مفید است؟
با آن که گیاهخواری میان ورزشکاران و بدنسازان مرسوم نیست اما میتوان از این نوع رژیم برای عضلهسازی استفاده کرد. همچنین باید توجه داشت که رژیمهای وگان در مقایسه با رژیمهایی معمولی، تنها قادر به تامین پروتئین مورد نیاز برای عضلهسازی هستند و اسید آمینههای کمتری دارند.
به بیان دیگر عضلات در هنگام تمرین دچار آسیبهای کوچکی خواهند شد که با مصرف پروتئین و ریز مغذیهایی چون آهن، ید، روی، کلسیم و ویتامین دی درمان میشود. این درمان سبب قوی شدن عضله خواهد شد. رژیمهای گیاهی، پروتئین با کیفیت رژیمهای معمولی را به بدن افراد نمیرسانند. از این رو عضلهسازی اتفاق میافتد اما کیفیت لازم را ندارد.
اگر همچنان علاقه به حفظ رژیم گیاهخواری در کنار ورزش دارید باید نکاتی برای عضله سازی بهتر و با کیفیت رعایت کنید که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
آیا ورزشکاران میتوانند از رژیم گیاهخواری استفاده کنند؟
در پاسخ به آیا رژیم گیاهخواری برای ورزشکاران مفید است باید اضافه کنیم ک استفاده از رژیم گیاهی زیر نظر مربی تغذیه میتواند برای ورزشکاران مفید باشد. دریافت پروتئین، دریافت انرژی و کالری و همچنین دریافت مواد ریز مغذی از عواملی هستند که ورزشکاران گیاهخوار باید به آنها توجه کنند.
دریافت انرژی و کالری
ورزشکاران وگان باید کالری و انرژی مورد نیاز خود برای تمرینات مختلف را با استفاده از منابع گیاهی تامین کنند. توصیه میشود برای این کار به سراغ میوهها، غلات و یا سبزیجات بروند. با دریافت کالری به مقدار کافی، تعادل انرژی و عضلهسازی حفظ خواهد شد.
دریافت پروتئین
همانطور که بیان شد مصرف پروتئین برای رفع آسیبهای کوچک و رشد عضلات بدن ضروری است. از این رو گیاهخواران باید به دنبال منابع مفید پروتئینی برای رشد عضلات خود باشند. حبوباتی چون لوبیا، عدس، نخود و همچنین دانه چیا، دانه شاهدانه و توفو برخی از منابع پروتئینی گیاهی هستند.
آیا رژیم گیاهخواری برای ورزشکاران مفید است: دریافت مواد ریز مغذی
یکی از ضروریترین موادی که بدن برای عضلهسازی به آن احتیاج دارد، ریز مغذیها هستند. ورزشکاران و بدنسازان باید به شکل مداوم به مصرف منابع گیاهی از آهن، کلسیم، اسیدهای چرب، امگا 3، ویتامین دی و روی بپردازند. برخی از مهمترین منابع گیاهی برای کسب مواد مغذی شامل سبزیجاتی با برگهای تیره، دانهها، آجیل، غلات، شیرهای گیاهی غنی شده و مکملها هستند.
دریافت آب
آب یکی از عوامل تاثیرگذار در رشد عضلات است. افراد باید هنگام ورزش یا رژیم به میزان آب مصرفی خود توجه داشته باشند. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید زمانبندی مناسب برای مصرف مواد غذایی است. مواد غذایی باید هنگامی مصرف شوند که مقدار مورد نیاز کربوهیدرات، چربیهای سالم، پروتئینها و مواد ریزمغذی را به بدن برسانند. از این رو توصیه میشود حتما با مربی یا مشاور تغذیه در این زمینه مشورت نمایید.
کلام آخر
آیا رژیم گیاهخواری برای ورزشکاران مفید است؟ سوالی است که پاسخ آن مربوط به هدف افراد از ورزش کردن است. افرادی که قصد دارند از رژیم گیاهی برای عضلهسازی استفاده کنند باید به نکات بسیاری توجه داشته باشند. یکی از مهمترین نکات دریافت مقدار مناسبی از ریز مغذیها و اسید آمینوها است. همچنین ورزشکاران وگان باید به میزان آب مصرفی خود در دورههای مختلف ورزشی و رژیمی توجه فراوانی داشته باشند. توصیه میشود برای تاثیرگذاری بیشتر رژیم گیاهخواری، با مربی یا مشاور تغذیه مشورت کنید.
پاسخ به پرسش های رایج
آیا گیاهخواری سبب رشد سریعتر عضلات خواهد شد؟
خیر، رشد سریعتر عضلهسازی در رژیمهای گیاهخواری باوری غلط است. سرعت رشد عضلات به عوامل مختلفی چون ژنتیک و برنامه تمرینی بدنسازی بستگی دارد. از طرفی سرعت رشد عضلات در رژیمهای گیاهی معمولا کمتر از رژیمهایی با منابع حیوانی خواهد بود.
آیا گیاهخواران نیاز به مصرف مکمل دارند؟
بله، با استفاده از مکمل مواد مورد نیاز بدن برای رشد عضلات تامین خواهد شد. از این رو تفاوتی در مصرف مکمل میان رژیم گیاهخواری و دیگر رژیمها وجود ندارد.
آیا بدنسازان میتوانند از رژیم گیاهخواری استفاده کنند؟
بله بدنسازان نیز قادر به استفاده از رژیم گیاهخواری هستند. اما باید توجه داشته باشند که مواد مورد نیاز بدن خود را تامین نمایند. این مواد شامل آب، پروتئین، مواد ریز مغذی و آمینو اسیدها خواهد بود.
یک ورزشکار به چه مقدار پروتئین در طول روز نیاز دارد؟
افرادی با فعالیتهای معمولی نیاز به نیم الی یک گرم پروتئین در ازای هر کیلوگرم از وزن خود را دارند. این در حالی است که ورزشکاران برای رفع نیاز پروتئینی خود نیاز به مصرف یک تا دو گرم پروتئین در ازای هر کیلوگرم از وزن خود را خواهند داشت.
از چه منابع گیاهی میتوان پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کرد؟
در پایان بررسی آیا آیا رژیم گیاهخواری برای ورزشکاران مفید است، باید عرض کنیم که منابع گیاهی بسیاری قادر به تامین پروتئین مورد نیاز بدن هستند. برخی از بهترینهای این منابع شامل کره بادام زمینی، جو دوسر، عدس، سویا، نخود، لوبیا، گردو و بادام خواهند بود.
منبع: nomeatathlete
دیدگاهتان را بنویسید