تاریخ امروز:آوریل 25, 2024

کالری ارده را چطور محاسبه کنیم؟ + معرفی ماده اصلی تشکیل دهنده ارده

کالری ارده چقدر است؟ 89Kcal
مقدار: 1 قاشق غذاخوری
کالری: 89 kcal
چربی: 8 g
کربوهیدرات: 3.2 g
پروتئین: 2.6 g

از طرفداران حمص هستید؟ پس بعید است خاطره ای از ارده نداشته باشید. ارده درواقع اصلی ترین و مغذی ترین ماده اولیه حمص است که شاید بد نباشد کالری ارده را یک بار دیگر در این خوردنی لذیذ لبنانی بررسی کنید.

با میزان کالری ارده بیشتر آشنا شوید

ارده درواقع دانه کنجد له شده یا آسیاب شده است که به صورت خمیر در می آید. دانه ها در آب خیسانده و سپس له می شوند تا در یک پوشش پارچه ای پوست گیری شوند. دانه های کنجد برشته و اینبار در آب نمک آبگیری می شوند. ماده به دست آمده یک بافت ضخیم، روغنی و نرم شبیه به کره بادام زمینی دارد.

خوب است بدانید که از کالری ارده در آشپزی مدیترانه ای و آسیایی شرقی استفاده می شود و آن را در ترکیبی مثل حمص یا بادمجان و تخم مرغ اضافه میکنند.

همچنین میتوانید ارده را در رژیم پرپروتئین خود کنار گوشت ماهی یا گوشت قرمز یا سبزیجات نوش جان کنید. اگر از طرفداران رژیم های گیاهخواری هستید هم تزئین بشقاب سالادتان با ترکیب ارده، سرکه سیب، روغن زیتون، آبلیمو و ادویه جات بسیار خوشمزه و به یاد ماندنی می شود.

ریزمغذی ها و کالری ارده

نگران کالری ارده نباشید! اما با خیال راحت بابت فراوانی فیبر، پروتئین و چندین نوع ویتامین و ماود معدنی آن را میل کنید. یک قاشق غذاخوری ارده شامل ریزمغذی های زیر می شود:

  • ● فیبر: 2 گرم
  • ● روی: 27% نیاز مصرفی روزانه
  • ● سلنیوم: 9% نیاز مصرفی روزانه
  • ● فسفر:9% نیاز مصرفی روزانه
  • ● آهن: 7% نیاز مصرفی روزانه
  • ● زینک: 6% نیاز مصرفی روزانه
  • ● کلسیوم: 5% نیاز مصرفی روزانه

اضافه میکنیم که دانه کنجد که ماده اصلی ارده است با وجود اندازه ناچیزی که دارد منبع خالص پروتئین، فیبر، چربی های غیراشباع و ویتامین های B1 و B2 است.

با فواید خوراکی ارده بیشتر آشنا شوید

کالری ارده چقدر است؟

ماده اصلی ارده، دانه کنجد است.

اگر از طرفداران سبزی خوردن باشید احتمالا با آمدن اسم روی به یاد شاهی، منبع سرشار از روی، می افتید. درحالیکه ارده سرشار از این ریزمغذی است و فواید زیر را در خود گنجانده:

  • ● جذب آهن
  • ● کنترل فشار خون
  • ● پیشگیری از شکل گیری لخته های خونی
  • ● پیشگیری از کم خونی

با وجود کم بودن کالری ارده میتوانید از وجود سلنیوم در آن بهره ببرید؛ این ماده مثل یک آنتی اکسیدان عمل میکند و باعث می شود تا التهابات کمتر شوند.

جالب است بدانید که مطالعات انجام شده به وجود یک ماده شیمیایی طبیعی به نام سیسامول sesamol در دانه کنجد و همچنین روغن آن رسیده اند که خاصیت آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و ضدپیری دارد. در بررسی های دیگر به اثرات ضدسرطانی قوی این گیاه هم اشاره شده است.

باتوجه به اینکه کنجد ماده اصلی ارده است باید اضافه کنیم در کنجد فیتسترول بیشتری در مقایسه با سایر مغزهای خوراکی و دانه ها وجود دارد و این ترکیب گیاهی باعث کاهش کلسترول خون می شود.

مهم: اگر به دانه کنجد حساسیت دارید نباید آن را در رژیم لاغری خود بگنجانید یا کلا به فکر کالری ارده باشید! علائم زیر نشان دهنده حساسیت شما نسبت به این ماده خوراکی است:

♦♦ خارش دهان یا گزگز کردن

♦♦ کهیرزدن، اگزما یا خارش پوستی

♦♦ ورم لبها، صورت، زبان، گلو یا بخش های دیگر بدن

♦♦ گرفتگی بینی یا خس خس سینه

♦♦ درد شکم، اسهال، بدحالی یا گلودرد

توجه داشته باشید حالت شدیدتر حساسیت، آنافلاکسیس است که نشانه های زیر را دارد:

♦♦ احساس خفگی در گلو

♦♦ ورم گلو یا احساس وجود توده در گلو که تنفس را برای شما سخت میکند.

♦♦ افت فشار خون

♦♦ افزایش ضربان قلب

♦♦ سرگیجه یا از دست دادن هوشیاری

چطور کالری ارده را بسوزانم؟

همانطور که توضیح دادیم کالری ارده، و به تبع آن کالری کنجد در جدول کالری آجیل، پایین است و فقط با چند ورزش کوتاه مدت ساده میتوانید کالری دریافتی خود را مصرف کنید:

پیاده روی: 24 دقیقه

دویدن: 9 دقیقه

دوچرخه سواری: 12 دقیقه

منبع: nutritionix، webmd