اگر پوست شما دارای فرورفتی و برآمدگی است، احتمالاً به سلولیت دچار شدهاید. این عارضهی شایع عموما بر روی رانها و باسن تأثیر میگذارد، اگرچه ممکن است در نواحی دیگر نیز ظاهر شود. با اینکه سلولیت تهدیدی برای سلامتی به حساب نمیآید، اما میتواند باعث شود فرد نسبت به بدن و ظاهر خودش حس بدی داشته باشد و اعتماد به نفسش را از دست بدهد. در این مقاله در رابطه با درمان سلولیت صحبت می کنیم.
اکثر محصولات سلولیت و درمان های خانگی تاثیر چندانی نمیگذارند و انتظارات شما را برآورده نمیکنند؛ زیرا، سلولیت فقط یک مشکل سطحی نیست. این عارضه به دلیل ساختار چربی و بافت زیر پوست ایجاد میشود.
متأسفانه، هیچ راه حل سریعی در مورد سلولیت وجود ندارد و بیشتر ادعاها در این باره غیر واقعی هستند. کسانی که به دنبال راهی موفقیت آمیز برای درمان سلولیت هستند، باید رژیم غذایی، ورزش، و نوشیدن آب فراوان را همراه با یک برنامه درمانی فراموش نکنند.
سلولیت چیست؟
با افزایش حجم سلولهای چربی که در لایه زیر پوست وجود دارند و انقباض و سخت شدن سپتومهایی که این سلولها را احاطه کردهاند، سپتومها دیگر نمیتوانند سلولها را در پارامترهای موجود نگه دارند. این باعث میشود که سلولهای چربی به سمت سطح پوست فشار بیاورند و باعث ابجاد پوستی گود رفته شوند. به این حالت پوست پنیری یا پرتقالی نیز گفته میشود.
علل اصلی به وجود آمدن سلولیت ژنتیک و مشکلات هورمونی میباشند. به همین دلیل، ممکن است افراد لاغر نیز سلولیت داشته باشند.
درمان سلولیت چیست؟
سلولیت با افزایش سن و با شل شدن و افتادگی پوست بدتر میشود. درمان سلولیت باعث میشود فرورفتگی ایجاد شده روی پوست کاهش پیدا کند و ظاهر پوست بهبود یابد. از مزایای دیگر درمان سلولیت افزایش ضخامت و خاصیت ارتجاعی پوست است. همهی اینها منجر به افزایش اعتماد به نفس فرد میشوند. البته درمان سلولیت همیشگی نیست، اما نتایج آن میتواند تا یک سال یا بیشتر تاثیرگذار باش .
چرا باید درمان سلولیت را انجام دهیم؟

راهکارهای درمان سلولیت
اگر می خواهید سلولیت خود را به حداقل برسانید و به پوست خود ظاهری صافتر و جوانتر بدهید، درمان سلولیت ممکن است برای شما مناسب باشد و به شما کمک کند.
ممکن است با بروز سلولیت این موارد شما را نگران کرده باشند یا برای شما آزاردهنده باشند:
- پوست شما در نواحی تجمع چربی ظاهری چروکیده پیدا کرده
- شما به طور قابل توجهی اضافه وزن ندارید اما سلولیت متوسطی روی ران ها، باسن و باسن دارید.
- رنگ پوست شما روشن است و سلولیت روی آن بیشتر به چشم میآید
- کرمها، ماساژها یا تزریقهای مختلفی را که امتحان، بیفایده بودهاند
قبل از شروع درمان سلولیت چه نکاتی را باید در نظر بگیرم؟
- باید از سلامت عمومی و وزن مناسب برخوردار باشید.
- عوارض جانبی شامل کبودی، تورم، و بیحسی است.
- درمانهای غیرجراحی ممکن است برای شما پرهزینه باشند.
- زمان مورد نیاز برای ریکاوری و بهبود معمولاً حدود یک تا دو روز است.
قبل از اقدام به هرگونه درمان با متخصص پوست مشورت کنید.
روشهای رایج برای درمان سلولیت
حذف سلولیت
- لیزر درمانی: این کار ممکن است ظاهر سلولیت را برای یک سال یا بیشتر بهبود بخشد. لیزر میتواند با افزایش تولید کلاژن، پوست را ضخیم کند. پوست ضخیم کمتر آثار سلولیت را نشان میدهد.
- سابسیژن: در این روش از یک سوزن برای شکستن نوارهای بافت همبند استفاده میشود. نتایج آن تا 2 سال یا بیشتر دوام دارد.
- آزادسازی بافت با کمک وکیوم: فضای زیر پوست را پر کرده و پوست را هموار میکند و ظاهر ایجاد شده در اثر سلولیت را بهبود میبخشد. عمر این روش تا سه سال میباشد.
- کربوکسی تراپی: طرز کار آن قرار دادن گاز دی اکسید کربن زیر پوست است. کبودی بعد از عمل از عوارض جانبی آن است.
- اندرمولوژی: اندرمولوژی شامل یک ماساژ عمیق با یک دستگاه وکیوم مانند است که پوست را بلند میکند. البته نتایج این روش تا به حال چندان امیدبخش نبودهاند.
- رادیوتراپی: سلولیت را با گرم کردن آن کاهش میدهند. نتیجهی طولانیای ندارد و معمولا نتیجهی آن کوتاه مدت است.
- لیپوساکشن به کمک لیزر: با این کار مقدار کمی از چربی را از بین میبرند، اما ممکن است باعث شود گودی پوست بدتر شود.
- لیپواسکالپتینگ اولتراسونیک: این روش چربی را هدف قرار می دهد و آن را از بین می برد، اما به عنوان روشی موثر شناخته نشده است.
دارو و کرمها
- کافئین: آب سلولها را کم میکند و باعث می شود کمتر دیده شوند. کرم کافئینی باید روزانه اعمال شود.
- رتینول: با ضخیم کردن پوست ظاهر سلولیت را کاهش میدهد. برای مشاهدهی نتیجه باید حداقل 6 ماه از رتینول استفاده کنید. حتما مقدار کمی را از قبل امتحان کنید؛ زیرا، ممکن است با عوارض جانبیای مانند ضربان قلب مواجه شوید.
درمان سلولیت در خانه
راهکارهای خانگی سلولیت را از بین نمیبرند اما میتوانند به عملکرد بهترِ روشهای درمانی و پزشکی کمک کنند و از افزایش سلولیتها جلوگیری نمایند. برخی از کارهایی که میتوانید در خانه انجام دهید عبارتند از:
- به حداقل رساندن مصرف چربی
- ورزش کردن و فعالیت زیاد
- خوردن سبزیجات و غذاهای سالم
- نوشیدن آب فراوان در طول روز
- کاهش مصرف نمک
- پرهیز از خوردن غذاهایی با کالری زیاد
- دوری از استرس
- رژیم لاغری
جمع بندی
سلولیت که از تجمع چربی در سلولهای چربی زیر پوست و سفت شدن سپتوم به وجود میآید، باعث این فرورفتگیها و برآمدگیهای متعدد بر روی پوست ران و باسن میشود. برای درمان سلولیت چندین راه وجود دارد. سابسیژن، لیزر، و آزادسازی بافت با وکیوم، همچنین استفاده از کرمهای کافئینی و رتینول از روشهای درمانی میباشند. با نوشیدن آب فراوان در طول روز، به حداقل رساندن مصرف چربی، ورزش کردن و فعالیت زیاد، و خوردن سبزیجات و غذاهای سالم میتوانید به بهبود روند درمان خود کمک کنید.
منبع: medicalnewstoday
دیدگاهتان را بنویسید