تاریخ امروز:آوریل 20, 2024
همه چیز درمورد رژیم بودایی

آیا رژیم بودایی یک رژیم غذایی سالم و مطمئن است؟ ( راهنمای دستور غذایی)

5/5 - (1 امتیاز)

مثل هر آیین مذهبی دیگری، آیین بودایی هم محدودیت ها و آداب غذایی خاص خودش را دارد. بودایی ها پیرو آموزه های بودا هستند بنابراین طبیعی است که متناسب با آیین خود، برای غذاخوردن هم یک رژیم غذایی مخصوص معروف به رژیم بودایی داشته باشند.

شاید برایتان جالب باشد که جزئیات بیشتری از این رژیم غذایی خاص بدانید و حتی ممکن است پس از آشنایی بیشتر با اصول غذایی آن، علاقه مند شوید یک بار رژیم غذایی بودایی ها را امتحان کنید!

میخوای هر غذایی که دوست داری، بخوری و بازم لاغر شی؟🤩
همین الان اپلیکیشن مینت رو نصب کن تا بتونی ماهی ۵ کیلوگرم بدون محدودیت غذایی، کم کنی💪

اصول رژیم بودایی چیست؟

اجازه بدهید یک توضیح ساده و کوتاه در مورد آیین بودا بدهیم و بعد، به اصل مطلب بپردازیم!

بودا بین دو قرن 4و 5 پیش از میلاد مسیح، آیین بودایی را در بخش شرقی هند برپاکرد. درحال حاضر این آیین در سراسر جهان طرفداران خاص خودش را دارد.

جالب است بدانید که آیین بودایی شاخه های متفاوتی دارد که ماهایانا و واجرایانا از جمله آنهاست. هر شاخه هم تفاسیر متفاوتی درمورد آموزش های بودا دارد که این آموزش ها درمورد رژیم غذایی هم مشخص شده است.

در ادامه قصد داریم دسته بندی های مشخص شده در رژیم غذایی بودایی ها را توضیح بدهیم تا با اصول رژیم بودایی بیشتر آشنا شوید. این دسته بندی به شرح زیر است:

◄ گیاهخواری

◄ نوشیدنی های الکلی و محدودیت های دیگر

◄ روزه گرفتن

گیاهخواری در رژیم بودایی

در آموزه های بودا، کشتن انسان یا حیوان ممنوع است. بسیاری از بودایی ها این باور را دارند که نباید به خاطر استفاده از حیوانات آنها را بکشند.

بااین اوصاف، این آیین پیرو رژیم غذایی لاکتو-وگان ( گیاهخوار و محصولات بر پایه لاکتوز) است. یعنی آنها لبنیات مصرف میکنند به جز تخم و گوشت پرندگان، ماهی و گوشت قرمز.

از طرف دیگر، بعضی دیگر از بودایی ها گوشت و سایر محصولات حیوانی را به این شرط مصرف میکنند که مجبور به کشتن آن با دستان خود نشوند. درغیر اینصورت، بسیاری از غذاهای آنها نوعی رژیم گیاهخواری است. با وجود این، همه پیروان غیرمذهبی بودا این رژیم غذایی را دنبال نمی کنند.

نوشیدنی های الکلی و محدودیت های دیگر

اصل مهم در رژیم بودایی ممنوعیت سمی کردن بدن و ذهن با الکل است. این ماده کاری میکند تا فرد به راحتی قوانین دیگر آیین بودایی را زیرپا بگذارد. باوجود این اصل، پیروان غیرمذهبی بودا بیشتر اوقات به این قانون بی توجه هستند و در جشن های آیینی خود، نوشیدنی های الکلی هم میخورند.

بااینحال، بسیاری از پیروان غیرمذهبی بودا، نوشیدنی های الکلی مصرف میکنند.

بااینحال، بسیاری از پیروان غیرمذهبی بودا، نوشیدنی های الکلی مصرف میکنند.

ناگفته نماند که جدای از الکل، برخی از بودایی ها از مصرف گیاهانی با بوی تند خودداری میکنند که مهم ترین آنها سیر، پیاز، موسیر، پیازچه و تره فرنگی است. چون خوردن این سبزی ها به صورت پخته باعث افزایش میل جنسی و به صورت خام باعث عصبانیت می شود.

روزه گرفتن

منظور از روزه گرفتن خودداری از خوردن یک سری یا همه غذاها و نوشیدنی هاست. این اصل که به صورت روزه داری متناوب ( دوره ای) انجام می شود یکی از روش های بسیار پرطرفدار برای کاهش وزن است. اما به صورت کلی با نگاه مذهبی انجام می شود.

بودایی با روزه داری در تلاش هستند تا خودکنترلی و خویشتن داری خود را تقویت کنند. بااین اوصاف، با حذف مصرف گوشت و الکل، همه بودایی ها و پیروان غیرمذهبی این آیین روزه نمیگیرند.

بودایی ها هم مثل بسیاری از آیین های مذهبی دیگر آداب غذایی مخصوص به خود را دارند که پیروان آن ممکن است به این آداب معتقد باشند یا خیر. بعضی از بودایی ها ممکن است از خوردن گوشت و محصولات حیوانی و همچنین نوشیدن الکل خودداری کنند و روزه بگیرند.

فواید و مضرات رژیم بودایی

طبیعی است که هر رژیم غذایی خوبی و بدی هایی داشته باشد و این موضوع در مورد رژیم های غذایی خاص، چشمگیرتر است.

فواید

◄ رژیم غذایی بودایی ها در درجه اول غذاهایی بر پایه گیاهان دارد.

◄ رژیم گیاهی یک برنامه غذایی با انواع میوه ها، سبزی ها، مغزهای خوراکی، غلات، حبوبات و دانه های گیاهی است. البته ممکن است بعضی محصولات حیوانی را هم داشته باشد.

◄ این رژیم غذایی ترکیبات مهمی دارد؛ از جمله انواع آنتی اکسیدان ها، مواد شیمیایی گیاهی، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر که تأثیراتی بر کاهش خطر بیماری های قلبی، دیابت نوع 2 و بعضی از انواع سرطان میگذارد.

جدای از این فواید، دنبال کردن رژیم های مبتنی بر سبزیجات ممکن است اثرات مفیدی بر کاهش چربی پهلوها داشته باشد.

رژیم بودایی طی چند سال تأثیر چشمگیری بر کاهش وزن میگذارد.

رژیم بودایی طی چند سال تأثیر چشمگیری بر کاهش وزن میگذارد.

در یکی از مطالعات مشخص شد که بودایی های پیرو رژیم بودایی که به مدت 11-34 سال این رژیم غذایی را دنبال کردند، چربی کمتری در مقایسه با آن افرادی داشتند که این رژیم را به مدت 5-10 سال دنبال کردند. حتی چربی کمتر در مقایسه با آنها که به مدت 3-4 سال پیرو این رژیم بودند.

مضرات

رژیم های گیاهخواری بدون گوشت، اگر به درستی تنظیم نشوند، باعث کمبود مواد مغذی در بدن می شوند. حتی اگر تخم پرندگان و لبنیات به آن اضافه شود.

مطالعات نشان داد که بودایی های لاکتو وگان دریافت کالری مشابه با کاتولیک های بدون رژیم گیاهخواری دارند. این گروه مقدار فولات، فیبر و ویتامین A بیشتر و پروتئین و آهن کمتری دریافت میکنند. ناگفته نماند که پایین بودن سطح آهن، پروتئین و ویتامین B12 باعث کم خونی می شود.

در کنار کمبود این مواد در بدن لاکتوگیاهخواران، مواد مغذی دیگری هم مثل ویتامین D، امگا3 و روی در بدن این افراد کمتر است. اما باید اضافه کنیم که با مصرف متعادل مواد مغذی و یک برنامه ریزی غذایی مناسب میتوان با مصرف مکمل ها، این کمبود را جبران کرد.

سخن پایانی

آیین بودایی هم مانند بسیاری از آیین های مذهبی، اصول و قوانین مخصوصی دارد. این اصول حتی رژیم غذایی پیروان بودا را هم دربرمیگیرد و همه آنها خود را موظف میدانند که بنابر عادات غذایی مشخص، که شامل محدودیت ها و قوانین خاص می شود، رژیم غذایی بودایی ها را رعایت کنند.

رژیم بودایی بر نخوردن گوشت حیوانات، خودداری از نوشیدن الکل و روزه گرفتن استوار است. البته پیروان غیرمذهبی این آیین هم هستند که کاملا از این قوانین پیروی نمیکنند.

منبع: healthline

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *