تاریخ امروز:آوریل 20, 2024
رژیم گزوه خونی

راهنما و دستورالعمل کامل رژیم گروه خونی مخصوص هر گروه خونی

Rate this post

بطور کلی اعتقاد بر این است که برای داشتن یک زندگی سالم نمیتوان برای همه یک نسخه پیچید. عادات صحیح غذاخوردن باید شخصی‌سازی شود و تمام توجه فرد را می‌طلبد. قبل از شروع یک رژیم غذایی جدید با مشاور تغذیه مشورت کنید، خصوصا اگر مشکل زمینه‌ای دارید. رژیم گروه خونی یک روش نوپاست که به عنوان یک روش جایگزین برای کاهش وزن و مبارزه با بیماری‌ها به کار می‌رود. در این روش سعی می‌شود خصوصیات بیولوژیک فرد تشخیص داده شده و بر آن اساس روش درمانی تعیین می‌شود. رژیم گروه خونی بر اساس این تئوری شکل گرفته که دارندگان هر گروه خونی برای داشتن بهترین وضعیت سلامتی چه غذاهایی را باید مصرف کنند.

برنامه‌‌ی رژیم بر اساس گروه خونی افراد توسط یک پزشک طب سنتی به نام پیتر. د. آدامو ارائه شد. این مسئله در کتاب او با نام “متناسب با خودتان غذا بخورید ” درسال ۱۹۹۶ مطرح شده و سپس در سال ۲۰۱۶ به روز رسانی شد.

ایده‌ی اصلی پشت این رژیم این بود که خوردن غذاهای حاوی لکتین که متناسب با گروه خونی فرد نیست میتواند منجر به چروکیدگی سلول (آگلوتیناسیون) شده و مشکلات قلبی، کلیوی، یا سرطان رقم بزند. اما شواهد علمی‌در این زمینه وجود ندارد.

آدامو همچنین معتقد است که گروه‌های خونی مختلف باعث میشوند که افراد توانایی متفاوتی در گوارش غذاهای مختلف داشته باشند. برای مثال گروه خونی O به علت زیاد بودن اسید معده توانایی بهتری برای هضم گوشت دارد.

نظر متخصصان درباره رژیم گروه خونی

این رژیم مبتنی بر شواهد نیست و باعث محدودیت مصرف بسیاری از مواد غذایی می‌شود. متخصصان تغذیه این رژیم را برای دستیابی به سلامتی توصیه نمی‌کنند.

چه غذاهایی میتوانید بخورید؟

رژیم گروه خونی برای گروه های مختلف

رژیم گروه خونی برای گروه های مختلف

رژیم گروه خونی غذاها و ورزش‌‌های مختلفی را برای گروه‌های خونی مختلف در نظر می‌گیرد. جدا از این مسئله تاکید می‌کند از غذهای سالم استفاده شده و مصرف غذهای آماده به حداقل برسد. در اینجا نگاهی دقیق‌تر به این مسئله می‌اندازیم:

  • گروه خونی A

این افراد در معرض خطر بیماری قلبی، سرطان، و دیابت هستند، و رژیم‌های غذایی ارگانیک و گیاهی همراه با ورزش‌های یوگا و تای‌چی برای آنها مناسب‌تر است.

  • گروه خونی B

این افراد داری سیستم ایمنی و گوارش قدرتمند بوده و از بقیه‌ی گروه‌های خونی سازگار ترند. ورزش‌های تعادلی با شدت متوسط همراه با غذاهای خوب پخته شده برای این افراد توصیه می‌شود. البته این افراد برای بیماری‌های خودایمن مثل خستگی مفرط، لوپوس و MS مستعدترند.

  • گروه خونی AB

از نظر بیولوژیکی پیچیده‌تر از سایر افرادند و با ترکیبی از توصیه‌های گروه A و B بهتر کنار می‌آیند. با این وجود مصرف گوشت باید محدود شود. این افراد ریسک کمی‌برای آلرژی دارند اما بیماری قلبی، سرطان، و کم خونی در آنها شایع است.

  • گروه خونی O

بهترین توصیه برای این افراد، رژیم سرشار از پروتئین حیوانی و ورزش‌های هیجانی است. غلات و لبنیات می‌توانند برای این افراد مشکل ایجاد کنند. گلوتن، عدس، لوبیا، ذرت، و کلم می‌توانند موجب افزایش وزن و چاقی شکم در این افراد شوند. مشکلات سلامتی در این گروه خونی عبارتند از آسم، تب خفیف، آلرژی، و آرتریت.

آنچه لازم است بدانید:

در این رژیم زمان‌بندی یا فاصله‌ی زمانی خاصی برای غذاخوردن وجود ندارد. اما توصیه شده است که از مصرف آب و سایر نوشیدنی‌ها با غذا اجتناب شود. چون آنزیم‌های دستگاه گوارش را رقیق کرده و عمل هضم را سخت می‌کنند.

نکات غذایی رژیم گروه خونی

نکات غذایی رژیم گروه خونی

در رژیم گروه خونی چه غذاهایی بخوریم؟

گروه خونی A: غالبا گیاهی؛ شامل میوه‌ها، سبزیحات، غلات، دانه‌ها، مغزها و حبوبات برای اطلاات بیشتر می توانید مقاله رژیم گیاهخواری را مطالعه کنید.

گروه خونیB: رژیم غذایی متنوع شامل میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، گوشت، ماهی، ماکیان تخم مرغ و لبنیات.

گروه خونی AB: اغلب گیاهی، اما تمام غذاهای پیشنهاد شده برای A و B می‌توانند مصرف شوند.

گروه خونی O: گوشت همراه با مقادیر متوسطی از سبزیجات، تخم مرغ، مغزها و دانه‌ها.

در رژیم گروه خونی چه غذاهایی نباید بخورید:

گروه خونی A: گوشت و لبنیات

گروه خونی B: مغزها و دانه‌ها

گروه خونی AB: لازم نیست از غذای خاصی اجتناب شود.

گروه خونی O: لبنیات و غلات

افراد دارای گروه خونی A که آدامو از آنها با عنوان “کشاورز” یاد می‌کند باید از یک رژیم بدون لبنیات و برپایه‌ی سبزیجات، غلات، دانه‌ها، مغزها، و حبوبات تبعیت کنند.

افراد با گروه خونی B یا ” کوچ‌نشینان” باید از رژیم تنوعی شامل میوه، سبزی، لبنیات، حبوبات، غلات، گوشت، ماکیان و تخم مرغ استفاده کنند ولی از مصرف مغزها و دانه‌ها اجتناب ورزند.

افراد با گروه خونی AB یا “افراد پیچیده ” می‌توانند از غذاهای توصیه شده برای Aو B استفاده کنند. هرچند رژیم سبزیجات برای آنها بیشتر توصیه می‌شود.

گروه خونی o یا “شکارچیان” باید به دنبال یک رژیم عاری از لبنیات و غلات اما سرشار از پروتئین و با مقدار متوسطی از سبزیجات، تخم مرغ، مغزها و دانه‌ها باشند.

علاوه بر غذاهای مختلف، آدامو در وبسایت خود پیشنهاد می‌کند که دارندگان گروه‌های خونی مختلف از مکمل‌ها نیز استفاده کنند. برای هر گروه خونی مولتی ویتامین‌ها، مینرال‌ها، مهارکننده‌های لکتین و ترکیبات پروبیوتیکی مختلفی وجود دارد.

در این رژیم هیچ غذایی کاملا ممنوع نیست اما همه‌ی غذاها برای گروه‌های خونی مختلف توصیه نمی‌شوند.

نکات مثبت و منفی رژیم گروه خونی

نکات مثبت:

۱.ورزش: این رژیم افراد را به ورزش کردن تشویق میکند. ورزش هم باعث کاهش و هم مدیریت وزن می‌شود. البته هیچ تحقیقی اثبات نکرده است که این رژیم در کاهش وزن موثر است.

۲.تاکید بر مصرف مواد غذایی طبیعی

۳.غذاهای متنوع طبق گروه خونی

۴.محدود نکردن مصرف کالری

اگر چه در رژیم گروه خونی باید یک سری محدودیت ها را رعایت کنید، اما این رژیم هرگز یک رژیم کم کالری با محدودیت‌های شدید و ناسالم در رژیم غذایی نیست. به خصوص اینکه در رژیم گروه های خونی B و AB طوری برنامه طراحی شده است که اکثر مواد مغذی را دریافت خواهید کرد. این محدودیت ها شاید در رژیم های گروه A  و O بیشتر شود، اما در میان مدت، خطری در بر نخواهد داشت.

نکات منفی:

نبود شواهد علمی‌کافی جهت تضمین سلامتی. مقاله‌ای در سال ۲۰۱۴ در مجله‌ی plos چاپ شده که با مطالعه‌ی پرسشنامه‌ای روی ۱۴۵۵ نفر مشخص کرده که هر کدام در مدت یک ماه چقدر به این رژیم عمل کرده‌اند. مشخص شد که که رژیم تجویز شده برای گروه خونی A و AB باعث کاهش فشار خون و کلسترول شده است. درمورد رژیم گروه خونی O کاهش تری گلیسیرید و درنتیحه کاهش مشکلات قلبی عروقی دیده شد. در رابطه با گروه خونی B یافته‌ای به دست نیامد. از آنجایی که این مطالعه صرف نظر از گروه خونی شرکت کننده‌ها انجام گرفته بود، نویسندگان مقاله اظهار کردند که یافته‌های آن‌ها از تئوری رژیم بر پایه‌ی گروه خونی حمایت نمی‌کند.

آیا این سبک غذایی برای شما انتخاب سالمی ‌است؟

رژیم غذایی گروه خونی بر اساس تئوری‌های ذهنی است و در واقع پایه علمی‌ثابت شده‌ای ندارد. دستورالعمل‌های رژیم غذایی 2020 در سطح جهان توصیه‌هایی را برای رژیم غذایی خوب ارائه داده که در ادامه آمده است:

  • انواع سبزیجات برگ دار (به عنوان مثال کلم پیچ، اسفناج، کلم بروکلی، لوبیا سبز )
  • میوه‌ها، به ویژه میوه‌های کامل (به عنوان مثال، سیب، توت، خربزه)
  • غلات، به ویژه غلات کامل (به عنوان مثال، کینوا، برنج قهوه ای، جو دوسر )
  • پروتئین حیوانی بدون چربی (به عنوان مثال، سینه مرغ، ماهی، سینه بوقلمون، تخم مرغ)
  • لوبیا و حبوبات (به عنوان مثال، لوبیا، عدس، نخود فرنگی)
  • آجیل و تخم‌ها (به عنوان مثال، گردو، بادام، تخمه آفتابگردان )
  • محصولات لبنی (به عنوان مثال، شیر کم چرب، پنیر، ماست )
  • روغنها، از جمله روغنهای موجود در غذاها (به عنوان مثال، روغن زیتون، روغن آووکادو، روغن هسته انگور، روغن‌های حیوانی)

بسته به گروه خونی شما ممکن است لیست بالا با رژیم غذایی شما هماهنگی داشته باشد یا نداشته باشد، برای امتحان این موضوع شما باید گروه‌های مختلف غذایی را که نزدیک به خوراکی‌های گروه خونی خود است پیدا کرده و هر کدام را روی بدن خود تست کنید اگر جواب مثبتی از آن خوراکی‌ها گرفتید به طور قطع می‌توانید روی رژیم گروه خونی خود حساب کرده و در برنامه غذایی روزانه خود آن را وارد کنید که مطابق با نظم غذای روزانه شما شود.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *